Monty Állatpanzió Működési Szabályzata

A Monty Állatpanzió
kutyák
macskák
kistestű rágcsálók
madarak elhelyezését tudja biztosítani.

A panzió az állatokat kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, időpont egyeztetéssel fogadja!

A Monty Állatpanzióban a kutyák elhelyezését az alábbi módon vállaljuk: A Panzióban a kutyák elhelyezése az alábbi módon történik, minden esetben a tulajdonossal történt előzetes megbeszélés alapján:
családi házban, szabadon, falkában tartva, minden kutyának biztosítva a lehetőséget az elvonulásra, egyedüllétre; folyamatos felügyelet mellett.
A Monty Állatpanzió egyszerre maximum 10 kutyát fogad.

A Monty Állatpanzióban a macskák, madarak, rágcsálók elhelyezését az alábbi módon vállaljuk.
Lakótérben ketrec, kalitka, terrárium nyáron hűvös, télen, fűtött

Macskákat épületen belül 3 db-ot tudunk elhelyezni külön szobában a kutyáktól elkülönítve.

Madarakat épületen belül 2 db-ot kalitkába tudunk elhelyezni.

Rágcsálókat épületen belül 2 db-ot ketrecbe tudunk elhelyezni.

A Monty Állatpanzióban, a kutyák és macskák, hüllők, madarak, rágcsálók elhelyezésének rendje, feltételei:
Egészséges, fertőző betegségtől mentes, parazitamentes, ápolt, tiszta külsejű legyen;
Jól szocializált, agressziótól mentes legyen
Féregtelenítve legyen (2 hónapon belül) orvos által igazolva, illetve bolha és kullancs elleni védelemmel kell rendelkeznie.

Erősen ajánlott a kutya KC oltása (kennel köhögés elleni vakcina) ha nincs felelősséget nem vállalunk, amennyiben megbetegszik a kutya. A szívféreg elleni védelme.
Kennelköhögés elleni vakcina hiányában a közösségben, falkában tartott kutyák bármikor elkaphatják a betegséget, hiszen a tünetmentes hordozó egyed nem kiszűrhető (a lappangási idő 20 nap is lehet!).
oltási könyvvel, illetve mikro chippel megjelölt és érvényes veszettség elleni oltással rendelkezzen;(A panzió megkezdése előtti 10 napot meghaladó oltással)

Kutyák oltásai:
6 hetes kor: parvo oltás
8 hetes kor: kombinált oltás
10 hetes kor: parvo oltás
12 hete kor: kombinált oltás
16 hetes kor: veszettség oltás
10 hónapos korig veszettség oltás
1 évesen: kombinált oltás

Majd évente egyszer veszettség (kötelező) és kombinált oltás ismétlése.
Macskák oltásai:
8-9 hetes korban: kombinált oltás (fertőző bélgyulladás, herpesvírus okozta légzőszervi megbetegedés, valamint calicivírus okozta nátha ellen), macskaleukózis elleni oltás
12 hetes korban: kombinált oltás, valamint macskaleukózis elleni oltás ismétlése
14 hetes korban: veszettség elleni oltás
16 hetes korban: FIP – fertőző hashártyagyulladás elleni oltás (opcionális)
20 hetes korban: FIP – fertőző hashártyagyulladás elleni oltás ismétlése (opcionális)
Évente ismétlendő: kombinált oltás, veszettség-, macskaleukózis- és FIP elleni oltás

A Panzió nem fogad:
fertőző beteget,
kennelköhögésből 1 hónapon belül gyógyult kutyát,
emberrel szemben agressziót mutató kutyát,
más kutyákkal szemben agresszív kutyát a házon belül, falkában.
A házban, falkában való elhelyezés feltétele, hogy a kutya legalább alapfokú szocializációval rendelkezzen, a kutyatársasághoz, illetve a benti léthez legalább kis mértékben szoktatva legyen.(nem rág, nem rombol, nem jelöl a lakásban, nem támad a társaira és emberre sem!)
A kutyának összességében véve jó általános állapotot, egészséges, ápolt külsőt kell mutatnia.
A szobatisztaság nem léte, nem kizáró ok, de jelezni szükséges!!!( Amennyiben a Gazdi nem jelzi és nem biztosít pelust a kutyának, annak költségeit a panzió felszámítja. Abban az esetben is, ha a kutya a hozott pelus ellenére, nem arra végzi a dolgát, illetve ha jelöl a lakásban!)
A Panzióba csak a 3. hónapot betöltött kutya hozható, aki rendelkezik veszettségi oltással. 1 éves kor alatt kiemelten ellenőrizzük a kölyökkori oltási program hiánytalan meglétét.
Amennyiben a Panzióba derül ki bármilyen kizáró ok, a Kedvenc azonnali elszállításra kerül (a Gazda költségére)
Nem fertőző betegség vagy műtét utáni rehabilitáció, gyógyulási időszak nem kizáró ok, de minden esetben külön egyeztetést igényel. Gyógyszer beadásáért a Panzió nem számít fel külön díjat.
85/2015 (XII.17) FM rendelet alá tartozó veszélyes állatfajnak minősülő állatot.
348/2006 (XII.23) Kormány rendelet alá tartozó védett állatfajnak minősülő állatot.
A Monty Állatpanzióban elhelyezésre kerülő állatokról Adatlapot készítünk, amely nyilvántartásunk is egyben.
A Monty Állatpanzió működése, napirendje, a kutyák ellátása, gondozása:
A kutyák, macskák átadás-átvétele előzetes telefonos, illetve írásos egyeztetés alapján történik. (6:30-9:00, illetve 17:00-18:00)
A kutya átvétele előtt a tulajdonosnak ki kell töltenie a Panzióztatási Szerződést.(Adatlap, melynek mellékletét képezi az oltási könyv!)
Az állat átvétele a kapuban történik, a Gazdák nem léphetnek a Panzió területére.
Az adatlapot minél pontosabban töltsék ki. A Kedvenc viselkedési és etetési szokásait részletezve. Szeretnénk, ha jól érezné magát nálunk, amíg a Gazdi távol van. A Panzióba való jövetelkor erre nincs lehetőség!!!
A Kedvenc panzióba való jövetelének, illetve távozásának időpontját pontosan tartsák be a Gazdik!
Amennyiben nem jelzik a késést, úgy várniuk kell, amíg a további időpontokra érkezők jönnek. (ha a késés meghaladja a 20 percet, akkor plusz díjat számítunk fel !!!)
A többi panziós kutyus nyugalmát ne zavarják azzal, hogy nem a megbeszélt időpontban érkeznek. (Jövetelkor úgy várjuk a Vendégeket, hogy a többi panziós el van zárva 5 perccel a megadott érkezés előtt, ha késnek ez az idő annyival nő. Gondoljon mindenki a saját kutyájára, ő se szeretné, ha órákig be lenne zárva a lakásba!!! ) Távozáskor szintén elzárjuk az összes ebet, csak a távozó marad az udvaron.
A Panzióztatási szerződés aláírásával a kutyatulajdonos elfogadja a Monty Állatpanzió Működési Szabályzatát és Általános Szerződési Feltételeit. A szolgáltatások csak és kizárólag az ÁSZF teljes egészének elfogadásával vehetők igénybe, az ÁSZF részleges elfogadása nem lehetséges. Az ÁSZF elfogadásával Megrendelő elfogadja az adatkezelésre vonatkozó rendelkezéseket.
A Panzióztatási Szerződés “mellékleteként” a tulajdonos átadja a kutya oltási könyvét a megőrzés időtartamára. Oltási könyv hiányában a kutyát nem tudjuk átvenni!
A kutyák nyilvántartására elsődlegesen a Panzióztatási Szerződések pontosan kitöltött példányai szolgálnak, melyek Excel táblázatban kerülnek összesítésre.
A Panzióztatási Szerződésekben és az ezek összefoglalására vezetett Excel nyilvántartásban szereplő adatok kizárólag a kutya megfelelő, minőségi ellátásához szükségesek, illetve a tulajdonossal való kapcsolattartást szolgálják a kutya megőrzésének ideje alatt. Ezeket az adatokat harmadik félnek nem adjuk ki.
A Kedvenc élelmezése, amennyiben a Gazda nem biztosít tápot, külön díj ellenében Gemon, Brit, Special Dog, Happy Dog márkájú, száraztápokkal történik a reggeli és/vagy esti órákban a kutya korának, egészségi állapotának, aktivitásának megfelelően.
A macskák élelmezése Gemon márkájú, száraztáppal történik.
Más típusú táplálékkal való ellátás (pl. főtt étel vagy BARF/PREY) lehetséges, azonban ezt minden esetben a gazdának kell biztosítania. (Az állatnak jobb, ha a megszokott tápot kapja)
Friss ivóvizet folyamatosan biztosítunk, az edényeket rendszeresen ellenőrizzük.
Az egyéni foglalkozások idejét, időtartamát a tulajdonosok egyedi kérései, a kutyafalka összetétele, egyes kutyák egészségügyi állapota, kora, feladatigénye, aktivitása, illetve az időjárási viszonyok befolyásolhatják. Például nyári kánikulában jellemzően délelőtt zajlanak le az egyéni foglalkozások a házban és/vagy a kertben, árnyékban, és kora este, hűvösebb időben kerül sor a sétára.
Az egyéni foglalkozások egyedi ajánlat alapján panziós/ napközis napi díjon felül értendők.
Higiénia
A macskák almait szükség esetén cseréljük, de minimum naponta egyszer.
A lakóházban elhelyezett fekhelyekben és ketrecekben lévő betétek, párnák, plédek cseréje és mosása a kutyalétszámtól és a kutyafalka tagjainak cserélődésétől függően heti 1-2 alkalommal történik. Bármilyen szennyeződés esetén (pl. vizelet) azonnal lecseréljük a párnát/plédet.
A felmosás, fertőtlenítés Domestossal, vagy Flóraszept-el, Dymosept-el, Hypo-val történik. A kutyák csak a padló teljes felszáradása után léphetnek rá újból. A fekhelyek, párnák, plédek, játékok mosása és fertőtlenítése 60C-on történik, illetve gőztechnológiával. A felsorolt vegyszereket külön helységben tároljuk.
Az állat tulajdonos kötelezettségei
A Gazdi minden tekintetben köteles betartani a Működési Szabályzat rá vonatkozó kikötéseit és az Átadás -Átvételi Adatlap/szerződés aláírásával elfogadja a Monty Állatpanzió Márton Tamás egyéni vállalkozó árait és Működési Szabályzatát A szolgáltatások csak és kizárólag az ÁSZF teljes egészének elfogadásával vehetők igénybe, az ÁSZF részleges elfogadása nem lehetséges. Az ÁSZF elfogadásával Megrendelő elfogadja az adatkezelésre vonatkozó rendelkezéseket.
A Gazdi kijelenti, hogy nagykorú magyar állampolgár és szerződéskötési képessége korlátozás alatt nem áll.
A Gazdi kijelenti, hogy a kutya tulajdonjogával rendelkezik.
A kisállatpanzióban, a „a kutyák és macskák elhelyezésének rendje, feltételei” meglétéről írásban nyilatkoznia kell. (Ezek közül, bármelyik feltétel nem teljesülése esetén vállalja, az esetlegesen felmerülő plusz költségek fedezését, illetve az állat azonnali elszállítását a panzióból!)
Megadni azoknak a személyeknek az elérhetőségét, akiknek az állatot kiadhatjuk. Amennyiben nem jelöl meg más személyt, úgy csak személyesen ő veheti át.
Az állat oltási könyvét érvényes veszettség elleni oltás igazolására leadja a panziónak, a panzióztatás időtartamára.
Vállalja az előre nem látható okokból fakadó állatorvosi kezelés díját, mint a panzióztatáson kívüli plusz költséget.
A Felvételi adatlapon rögzíti mindazon tudnivalókat, melyek az állat jobb tartását szolgálják.
Elfogadja, hogy a panzióban az állatok étkeztetése száraz táppal történik Gemon, Brit, Special Dog. Illetve konzerves készítmények. (külön díj ellenében)
Tudomásul veszi, hogy a helyfoglaláskor előlegként kell kifizetni a panzióztatás teljes összegének 50%-át, kiköltözéskor pedig a fennmaradó 50%-ot és szükség szerint, az esetleges plusz költségeket. Ez alól kivétel a „hosszú távú panzió”.
A hosszú távú Panzió díját minden hónap 28. napjáig előre egy összegben a következő hónapra kiegyenlíti a kisállat tulajdonos. Ha az állat az egy hónapos intervallum előtt kerül elszállításra az arra befizetett összeg nem jár vissza. Az aktuális árlista lép életbe, kiszámlázásra.
Az aktív napközi díja a napközibe leadás előtt fizetendő.
Elfogadja, hogy amennyiben a helyfoglalás lemondása a panziós időszak megkezdésétől számított – a panzió első napja előtt két héttel (14 naptári nap) való lemondás esetén a teljes ár 25%-át
– egy héttel előtte (7 naptári nap) történő lemondás esetén a teljes ár 50%-át számoljunk fel (úgy a befizetett 50% előleg nem kerül visszafizetésre!)
Az adatlapon minden esetben pontos dátumnak kell szerepelnie. Amennyiben ez a dátum nem előre látható, úgy lehetőség van a többszöri hosszabbításra (írásban).

Hozzájárul, hogy amennyiben az adatlapon feltüntetett, panzió igénybevétel utolsó napjának lejárata után 7 naptári nappal sem jelentkezik az állatért, úgy azt saját tulajdonunkként tekinthetjük.

A BTK. 244. § (1) Aki b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Tudomásul veszi, hogy amennyiben a lejárati határidő után, de 3 napon belül jelentkezik az állatért, úgy az alapdíjon felül plusz 3000 Ft/ nap kerül felszámításra.
A tulajdonos nem támaszthat igényt olyan szolgáltatásra vagy a kutyával kapcsolatban elvárt fejlődésre, mely a Panzióztatási Szerződésben előzetesen nem került rögzítésre.
Hosszú távú panzió esetén lehetőség van a Gazdának látogatnia az állatot. Ebben az esetben előre egyeztetett időpontban a Gazdának kiadásra kerül az állat.
A Monty Állatpanzió kötelezettségei, vállalásai

A panzió az állatok átvételét és kiadását naponta 6:30-9:00 óra és 17:00-18:00 óra között végzi, egyeztetett időpontban. (Az ettől eltérő időpont csak külön egyeztetés alapján lehetséges)
A panzió vállalja az állatok 24 órás állandó felügyeletét
A kutyapanzió állatorvosi felügyelet alatt áll. Az állat-egészségügyi ellátást ZOO- VET Állatorvosi rendelő /1171 Budapest Péceli út 256./ biztosítja.
A panzió vállalja, hogy az állat étkezéseit, a tulajdonos igényei szerint végzi.(Etetések száma, ideje)
Vállalja, hogy a jó gazda gondosságával bánik a rá bízott állatokkal és mindenkor annak épségét és jó közérzetét tartja szem előtt.
Márton Tamás E.V kijelenti, hogy Magyarországon bejegyzett egyéni vállalkozó.
A Monty Állatpanzió kijelenti, hogy a szerződésben meghatározott szolgáltatás nyújtására megfelelő feltételekkel rendelkezik.
Állategészségügyi vonatkozások:
A kutyapanzió állatorvosi felügyelet alatt áll.
A Panzióban való elhelyezés szigorú feltételei biztosítják a Panzióba kerülő kutyák egészségének megőrzését.
Esetleges fertőző betegség fellépése esetén az adott kutya az állatorvosi ellátás után a többiektől elkülönítésre kerül. A betegség ideje alatt a szakszerű felügyeletről, az állatorvos által előírt kezelésről a Panzió gondoskodik.
Károkozásra vonatkozó rendelkezések:
A Monty Állatpanzió üzemeltetője szakmai tapasztalatából adódóan kötelezettséget vállal és különös figyelmet fordít arra, hogy a kutya ne kerüljön olyan szituációba, amellyel saját magát vagy másokat veszélyeztethet. Veszélyes helyzetek ettől függetlenül bekövetkezhetnek, ezek során a kutya reakcióiért a Panzió üzemeltetője nem vállal felelősséget.
A Gazdi kizárólagos felelősséget vállal a panzió-napközi ideje alatt a kutya által okozott károkért és sérülésekért. A Gazdi kifejezetten lemond a Monty Állatpanzió üzemeltetője elleni jogérvényesítés lehetőségéről a kutya által okozott, illetve elszenvedett károk (különösen sérülése vagy halála) tekintetében. Jelen joglemondás nem vonatkozik a Monty Állatpanzió üzemeltetőjének szándékos, vagy súlyosan gondatlan cselekményével felmerült károkra.
A Panzió üzemeltetője nem tartozik felelősséggel a napközi – panzió ideje alatt harmadik személy által nyújtott szolgáltatásokért (különösen pl. az állatorvosi műhibákért).
Amit a gazdinak nem kötelező, de érdemes elhozni a panzióba:
Az állat fekhelye, póráza, etető tálkája, kedvenc játéka. (Ezek hiányában bármelyiket tudjuk pótolni). A bennük keletkezett károkért a Panzió felelősséget nem vállal.
Egyéb rendelkezések:
A panzió vezetősége amennyiben állatorvosi beavatkozásra (műtét, eutanázia, stb.) kerül sor, értesíti a tulajdonost. Bármiféle döntésre csak a kutya tulajdonosa jogosult. Kivétel, ha életmentő beavatkozásról van szó! A Panzió minden tőle telhetőt köteles megtenni a kutya biztonsága és egészségének megőrzése érdekében. Váratlan helyzetek azonban előfordulhatnak. Alapesetben a Panzió köteles minden lehetőséget megragadni a kutya életének megóvására.
Ennek megfelelően a kutyatulajdonos elfogadja, hogy kizárólagos felelősséggel tartozik a felmerülő orvosi költségek megtérítésére vonatkozóan. A Panziót kifejezetten feljogosítja arra, hogy a kutya életének megóvása céljából távollétében helyette eljárjon és a kezelésre vonatkozó döntéseket meghozza.
A panzióba való elhelyezés előtt egy adatlapot kell kitölteni, amiben szerepelnie kell, az állat adatainak (a jobb beazonosítás miatt is), a tulajdonos adatainak elérhetőségeinek, választott élelmezési formának, befogadás és kibocsátás időpontjának! (Mellékletben)
Amennyiben tulajdonos a panzióztatás lejárta után viszi el az állatot további emelt napidíjat köteles megfizetni.
A nyitvatartási időn túl érkezett vagy távozott állatokat csak előre egyeztetett időpontban lehetséges kiadni. Az érkezést vagy távozást minimum 1 órával megelőzően köteles az állat tulajdonosa jelezni a panzió felé.
Extra esetekben (kora hajnal, 6 óra előtt, vagy késő este, 20 óra után) kiadott vagy bevett kutyák esetében a panzió külön díjat számol fel melynek összege 2.000,- azaz kétezer forint.
Minden megkezdett nap kiszámlázásra kerül, függetlenül az időponttól.
A Szolgáltató által nyújtott egyes szolgáltatásokat és azok árait a Szolgáltató mindenkori szolgáltatási- és árlistája tartalmazza.
A Gazdi elfogadja annak a tényét, hogy kutyája rendelkezhet ismert/nem ismert egészségügyi problémákkal, melyekből eredően bármikor előfordulhat baleset, sérülés, halál, melyért Szolgáltató felelősségét kifejezetten kizárja (pl. elhízott kutya térd keresztszalag szakadás, csípő diszplázia, stb.).
A Gazdi tudomásul veszi, amennyiben a Szolgáltató előtt eltitkol/nem ismertet betegségeket, amelyből adódóan baleset, haláleset következik be, Szolgáltató kizárja felelősségét ezen esetekben (pl. allergia, szívbetegség, stb).
A Gazdi elfogadja annak a tényét, hogy kutyája kisebb-nagyobb baleseteket szenvedhet el, ha egész nap a szabadban más kutyákkal játszik.
A Gazdi elfogadja annak a tényét, hogy kutyája esetlegesen összeverekedhet más kutyákkal, melyekből eredően bármikor előfordulhat baleset, sérülés, halál, melyért Szolgáltató felelősségét kifejezetten kizárja.
A Gazdi elfogadja annak a tényét, hogy kutyája a Panzióban töltött idő alatt bekoszolódhat.

Budapest, 2023. szeptember 1.