Kutyaiskola szolgáltatások

SZOLGÁLTATÁSAINK:

Várunk benneteket a családi hangulatú kutyaiskolánkban, ahol szakképzett trénerek várják a kölyök kutyákat. A kutyafuttatónk ideális helyszín a négylábú barátok számára, hogy megismerkedjenek más kutyákkal és elsajátítsák a szocializáció alapjait, természetesen oktatói felügyelet mellett.

A tanfolyamaink során a kölyök kutyák a környezeti ingerekhez való szoktatást is megtanulják. Alapfeltétel a részvételhez a 3-8 hónapos kor, valamint a koruknak megfelelő oltások megléte.

A Kutyaovi nem csak egy kutyaiskola, hanem az Alapfokú tanfolyam előszobája is. Mire a kölyök kutya eléri a tanfolyamot, rengeteg mindent megtanul, ami a továbbra is segítségére lehet. Megtanulja a nevét, rengeteget játszik a többi kutyával, fut és mozog. termék pedig megismeri és elsajátítja a falka szabályait.

A tréningek 4, vagy 10 alkalmas bérlettel látogathatók.

4 alkalmas bérlet 10000.-Ft (Érvényesség 1 hónap)

10 alkalmas  20000.-Ft (Érvényesség 3 hónap)

ENGEDELMES:

A kutyaiskolánkban, szakképzett trénereink segítségével a családi kutya igazi családtaggá válhat. Ez a tanfolyam azoknak a családoknak ajánlott, akik egyszerűen csak boldogan és harmóniában szeretnének együtt élni a Kedvencükkel.

Az alap tanfolyamon többek között a következőket tanuljuk meg: a szocializáció művészete, a beilleszkedés a kutya-közösségbe, a kapcsolatépítés a kutyával, a behívás alapjai, a kutya figyelmének kiépítése és fenntartása. De természetesen megismerkedünk a lábnál követés pórázon, az ültetés, a fektetés és a helyben maradás gyakorlatával is.

Alapfeltétel a részvételhez a 8 hónapos kor, valamint a koruknak megfelelő oltások és alapvető szocializáció megléte.

A tréningek 4, vagy 10 alkalmas bérlettel látogathatók.

4 alkalmas bérlet 20000.-Ft (Érvényesség 1 hónap)

10 alkalmas 45000.-Ft (Érvényesség 3 hónap)

A középfokú tanfolyamon az alap engedelmes feladatokat mélyítjük el, hogy még harmonikusabb legyen a kapcsolatok a négylábú családtagotokkal.

A tréningek során a kutyafuttatónkon biztosítjuk a megfelelő teret és környezetet a gyakorláshoz. A célunk, hogy a közös játék, tanulás során még szorosabb legyen a kötelék a Gazdi- Kutya páros között, és a családi kutya igazán részévé váljon a mindennapjaitoknak.

A középfokú csoportba kerülés feltétele az alapfok megléte. (más iskola által is elfogadjuk)

A tréningek 4, vagy 10 alkalmas bérlettel látogathatók.

4 alkalmas bérlet 20000.-Ft (Érvényesség 1 hónap)

10 alkalmas  45000.-Ft (Érvényesség 3 hónap)

Miért más ez az alap tanfolyam, mint a többi?
Mert cukiságukból és pörgősségükből adódóan nehéz velük pórázon sétálni, folyamatosan
felugrálnak, nehezen behívhatóak, mint egy úthenger úgy játszanak és mivel haspókok is
sok mindent felesznek a földről.
Nagy hangsúlyt fektetünk ezeknek a fajtabeli jellemzőknek a kordában tartására.
Megtanuljuk kezelni cuki 35 kg-os kutyánkat. ehhez segítségül hívjuk a klikkert is.
Várjuk 8 hónapos kortól felső korhatár megkötése nélkül a tanulni vágyókat.

Mivel családi kutya, így az egész Család részt vehet a Kedvencük tanításában, mintha
otthon lennének. Így a kutya ugyanazokat a vezényszavakat fogja hallani az egész
Családtól. Mindenkinek szót fog fogadni és még jól is fogják magukat érezni.
Tanfolyam befejeztével lehetőséget biztosítunk a továbbtanulásra, csoportos gyakorlatra.

A LAVIGO alap csoportba kerülés feltétele az alapvető szocializáció megléte.

A tréningek 4, vagy 10 alkalmas bérlettel látogathatók.

4 alkalmas bérlet 20000.-Ft (Érvényesség 1 hónap)

10 alkalmas 45000.-Ft (Érvényesség 3 hónap)

Természetesen hasonló habitusú kutyákat is szívesen fogadunk

ÉLETMÓD, KUTYÁS SPORTOK:

A kutyát egy pozitív klikken alapuló kutyakiképzői módszer, melynek során a kutyát jutalommal motiváljuk a kívánt viselkedés elérésére. A “klikk” hangja pontos időzítéssel jelzi a kutyának, hogy helyes cselekedetet hajtott végre, és jutalom következik.

Mire jó? Hatékony eszköz a kutya kiképzésében, mely elősegíti a pozitív viselkedésformák megerősítését, javítja a kommunikációt, és szórakoztatóvá teszi a tanulási folyamatot.

Keresel egy közös időtöltést a Kutyusoddal? Esetleg sportolnátok valamit, de még nem
tudod, hogy mit.
Akkor érdemes kipróbálnotok ezt az agilityhez hasonló Hazánba 2020. óta jelen lévő kutyás
sportot!
A Hoopers sport alkalmas a kutya inteligenciájának, ill. a Kutya- Gazdi páros kapcsolatának
fejlesztésére.
Ideális minden MÉRETŰ. FAJTÁJÚ, KORÚ esetleg SÉRÜLT kutya számára is.
Aki még nem Agilityzhet, mert kölyök korban van, vagy sérült, tekintettel arra, hogy az
ízületekre alacsony hatással bír.
A hoopersba nem kell akadályokat ugrálni, így a kis- és nagytestű kutyák számára is
megfelelő.
Az alap tanfolyamon megtanuljuk, gyakoroljuk a helyben maradást az előre fókuszálást,
megismerkedünk az akadályokkal.

  

Kutyád szeret szaglászni, áskálódni? Vagy éppen fordítva egyáltalán nem használja az orrát?
Rombol? Rág? Felássa a kertet?
Ezen a tanfolyamon bekapcsoljuk a “Nózit” és az ösztönöket.
Bárhol, bármikor, bármilyen időben hatékonyan és gyorsan le fogjuk tudni mentálisan
fárasztani a kutyánkat.
Az irányított szimatolás és keresés az egyik legfársztóbb tevékenység a kutyák számára.
A szimatolós “munka” által megérted kutyád jelzéseit, megtanultok együtt dolgozni,
motívációját fenntartani.

Műnyulas sprint és coursing edzések

A Coursing azaz műnyulas üldözés.

Eredetileg agarak számára kitalált sport, de manapság már nagy népszerűségnek örvend a zsákmányos, egyéb fajtájú, illetve keverék kutyával rendelkező gazdik körében is. A sport lényege, hogy a zsákmányos kutyák üldözhessék a műnyulat és azt futamok végén elkaphassák.

Egy coursing edzés, a profi sport kutyák versenyfelkészítésén túl, nagyon alkalmas a hobbi kutyák lefárasztására, energiáik kontrollált levezetésére de akár a zsákmányosság fejlesztésére, “bekapcsolására” is kiváló, így a különböző szakterületeken dolgozó munkakutyáknak is remek keresztedzés lehet.

Sprint egy egyenes pályán lévő futamot jelent, mely kezdőknek, kölyköknek, erőnléti edzésekre, fárasztásra kiválóan alkalmas. Távok: 100-, 200 m.

Coursing edzések 300-600m táv, törésekkel a már edzésben lévő kutyáknak.

A fékezőernyős sprint kutyáknak egy speciális edzésforma, ami segít fejleszteni a kutyák gyorsaságát, erőnlétét és állóképességét. A módszer lényege, hogy a kutya egy fékező ernyőt húz maga után, ami növeli a légellenállást és így nagyobb erőkifejtést igényel.

Az ernyő használata során a kutya izmai nagyobb terhelésnek vannak kitéve, mint a normál futás során, ami miatt megerősíti az izmokat és javítja a fizikai állóképességet. Különösen a hind- és előláb izomzatát, a farizmokat, és a core izmokat erősíti.

Ez a tréning nem csak a gyorsaságot és az erőnlétet fejleszti, de a kutya önbizalmát is növeli, hiszen megtanulja, hogy képes legyőzni az ellenállást.

Fontos, hogy a fékezőernyős sprintet csak egészségesen, jó állóképességű kutyákkal végezzük,hogy elkerüljük a sérüléseket. Mindig konzultáljunk állatorvossal a tréning megkezdése előtt.

A verseny során a kutya egy, a saját súlyának megfelelő, vagy annál kisebb súlyú szánkót húz maga után.

Ez a versenyszám nagyon erőnléti és gyorsasági orientált, hiszen a kutya nem csak a saját súlyát, hanem a szánkó súlyt is cipelni kell a lehető leggyorsabb idő alatt.

A kutya szánkó sprint egy nagyszerű módja annak, hogy a kutyák fizikai állapotát javítsák, majd élvezik a szabadban töltött időt és az intenzív mozgást. Ez a sport nemcsak a kutyák, hanem a gazdák számára is izgalmas és kihívást jelentő tevékenység.

A kutya futópados edzés több szempontból is előnyös lehet.

  1. Teljes test edzés : A futópad segítségével a kutyák teljes testét meg lehet edzeni. Ez lehetőséget nyújt arra, hogy a kutya izomzatát erősítse és javítsa az állóképességet anélkül, hogy fizikai stresszt kellene elviselnie.
  2. Időjárástól független edzés : A futópadon való edzés lehetővé teszi a kutyák számára, hogy független az időjárástól mozogjanak. Ez különösen hasznos lehet olyan időszakokban, amikor az időjárás nem ideális a szabadban történő edzéshez.
  3. Biztonság : A futópados edzés biztonságosabb lehet a kutyák számára, mint az utcai futás, mivel nincs veszélye az autók, biciklisek vagy más kutyák által baleseteknek.
  4. Mozgásszervi problémákkal küzdő kutyák edzése : Egyes források szerint a padon futás nem ajánlott olyan kutyáknak, akiknek problémái vannak a szívvel, gerinccel vagy mozgásszervi rendszerrel. Ennek megfelelően, megfelelő felügyelet és szakértői tanácsadás mellett, a futópad lehet egy hasznos eszköz a rehabilitációban és a kondicionálásban.

Fontos megjegyezni, hogy bár a futópad jó eszköz lehet a kutyák edzéséhez, a kutya szükségleteinek és képességeinek megfelelő edzésterv kialakítása érdekében mindig konzultáljon állatorvossal vagy kutyakiképzővel.

VISELKEDÉSTERÁPIA:

A kutya viselkedésterápia egy olyan folyamat, amely a kutyák problémájának viselkedését próbálja megváltoztatni vagy javítani. Ez magában foglalja az agresszív viselkedést, a félelmet, a szeparációs szorongást, és más viselkedési problémákat. A terápia során a kutyák és gazdáik megtanulják az egészséges viselkedési mintákat és a stressz kezelését.

A terápia célja, hogy élhető viszonyt alakítson ki a kutya és gazdája között, és segítsen megszüntetni a nem kívánt viselkedést a kutya és gazdája saját terhelhetőségének ütemében.

A viselkedésterápia hosszadalmas folyamata lehet.

A terápia sikeres lefolytatásához pontos és helytálló pszichológiai és általános szakmai “kutya ismeretekre” van szükség .

A terápiás munka előkészítése a tulajdonosokkal folytatott tárgyalások során részletesen megvizsgálják a mindennapi rutint, a kutya életmódját.

A problémák gyökerének megtalálása és a kutya rehabilitációja csak úgy lehetséges, ha megértjük a kutya pszichéjét, motivációit és jelzéseit.

Iskolánkban lehetőség van egyéni, illetve csoportos képzésre.

Egyéni képzés díja 15000.-Ft./óra

A tréningek 4, vagy 10 alkalmas bérlettel látogathatók.

4 alkalmas bérlet 20000.-Ft (Érvényesség 1 hónap)

10 alkalmas 45000.-Ft (Érvényesség 3 hónap)

A kutya viselkedés rehabilitációja a kutyák problémáinak viselkedésének megváltoztatására irányuló folyamat, amely magában foglalja az agresszív viselkedést, félelmet, szeparációs szorongást és más viselkedési problémákat. A rehabilitáció során a kutyák és gazdáik olyan technikákat tanulnak meg, amelyek segítik őket a stressz kezelésében, a problémák kezelésében és az egészséges viselkedési minták kialakításában.

A rehabilitáció lényege, hogy megfelelő szabályokat állítunk fel a kutya számára, amelynek betartását megköveteljük. Ez segít a kutya és gazdája közötti kapcsolat javításában, a kutya bizalmának növelésében és az egészséges viselkedési minták kialakításában.

Iskolánkban lehetőség van egyéni, illetve csoportos képzésre.

Egyéni képzés díja 15000.-Ft./óra

A tréningek 4, vagy 10 alkalmas bérlettel látogathatók.

4 alkalmas bérlet 20000.-Ft (Érvényesség 1 hónap)

10 alkalmas  45000.-Ft (Érvényesség 3 hónap)

A kutya szocializációja a folyamat, amely során a kiskutyák megismerik és megszokják a különböző embereket, állatokat, helyzeteket és környezeti ingereket. Ez a folyamat rendkívül fontos a kutya életében, mert segít abban, hogy a kutyából kiegyensúlyozott és biztonságban érző felnőtt állat váljon.

Az optimális időszak a szocializációra a kölyök korai életszakaszában van, általában 3-12 hetes kor között. Ebben az időszakban a kölykök rendkívül fogékonyak az új tapasztalatokra és könnyen alkalmazhatók új az helyzetekhez. A szocializáció során a kutyának lehetősége nyílik arra, hogy megismerje és pozitív hatással legyen más emberekkel és állatokkal, valamint megismerje a különböző hangokat, szagokat és látványokat. A szocializált kutya minimális valószínű, hogy agresszív vagy félénk lesz az ismeretlen helyzetekben, és könnyebben kezeli a stresszes helyzeteket.

A szocializáció nem csak a kölyökkorban fontos, hanem az egész életen át tart. A felnőtt kutyák profitálhatnak az új tapasztalatokból és helyzetekből, így továbbra is fontos, hogy rendszeresen találkozzon új emberekkel, állatokkal és különböző környezeti ingerekkel.

A tréningek 4, vagy 10 alkalmas bérlettel látogathatók.

Szocializálás

4 alkalmas bérlet 20000.-Ft (Érvényesség 1 hónap)

10 alkalmas  45000.-Ft (Érvényesség 3 hónap)

KLUB

Ezt a foglalkozás az iskolánkba járt Kutya-Gazdi párosoknak tartjuk, hogy ne szakadjon meg a kapcsolat. Gyakoroljuk az eddig tanultakat. Aki esetleg eddig nem vizsgáztak le azoknak lehetőségük van rá. Különböző programok várják őket.

© Copyright - Monty állatpanzió