Monty Állatpanzió Működési Szabályzata

A Monty Állatpanzió

kutyák
macskák
kistestű rágcsálók
madarak elhelyezését tudja biztosítani.
A panzió az állatokat kizárólag előzetes bejelentkezés alapján, időpont egyeztetéssel fogadja!

A Monty Állatpanzióban a kutyák elhelyezését az alábbi módon vállaljuk: A Panzióban a kutyák elhelyezése az alábbi módon történik, minden esetben a tulajdonossal történt előzetes megbeszélés alapján:
családi házban, szabadon, falkában tartva, minden kutyának biztosítva a lehetőséget az elvonulásra, egyedüllétre; folyamatos felügyelet mellett.

A Monty Állatpanzió egyszerre maximum 10 kutyát fogad.
2. A Monty Állatpanzióban a macskák, madarak, rágcsálók elhelyezését az alábbi módon vállaljuk.
Lakótérben ketrec, kalitka, terrárium nyáron hűvös, télen, fűtött
Macskákat épületen belül 3 db-ot tudunk elhelyezni külön szobában a kutyáktól elkülönítve.
Madarakat épületen belül 2 db-ot kalitkába tudunk elhelyezni.
Rágcsálókat épületen belül 2 db-ot ketrecbe tudunk elhelyezni.
A Monty Állatpanzióban, a kutyák és macskák, hüllők, madarak, rágcsálók elhelyezésének rendje, feltételei:
Egészséges, fertőző betegségtől mentes, parazitamentes, ápolt, tiszta külsejű legyen;
Jól szocializált, agressziótól mentes legyen
Féregtelenítve legyen (2 hónapon belül), illetve bolha és kullancs elleni védelemmel kell rendelkeznie.
a) Amennyiben a Panzióztatási Szerződés kitöltésekor derül ki, hogy a kutya több, mint 2 hónappal korábban esett át féreghajtáson, a Panzió csak abban az esetben tudja átvenni a kutyát, ha a kutya az átvételkor átesik a féreghajtáson. Ennek díja 500Ft/10kg. A féreghajtó tablettát a Panzió biztosítja külön díj ellenében.

b) Amennyiben a Panzióztatási Szerződés kitöltésekor derül ki, hogy a kutya nem rendelkezik semmilyen bolha és kullancs elleni védelemmel, a Panzió csak abban az esetben tudja átvenni a kutyát, ha a kutya az átvételkor bolha és kullancs ellenes védelemben részesül. A bolha és kullancs elleni védelmet a Panzió biztosítja külön díj megfizetése ellenében (Frontline, Advantix csepp mindenkori díjszabás szerint).

Erősen ajánlott a kutya KC oltása (kennel köhögés elleni vakcina) ha nincs felelősséget nem vállalunk, amennyiben megbetegszik a kutya. A szívféreg elleni védelme.

Kennelköhögés elleni vakcina hiányában a közösségben, falkában tartott kutyák bármikor elkaphatják a betegséget, hiszen a tünetmentes hordozó egyed nem kiszűrhető (a lappangási idő 20 nap is lehet!).
oltási könyvvel, illetve mikro chippel megjelölt és érvényes veszettség elleni oltással rendelkezzen;(A panzió megkezdése előtti 10 napot meghaladó oltással)
Kutyák oltásai:

6 hetes kor: parvo oltás
8 hetes kor: kombinált oltás
10 hetes kor: parvo oltás
12 hete kor: kombinált oltás
16 hetes kor: veszettség oltás
10 hónapos korig veszettség oltás
1 évesen: kombinált oltás

Majd évente egyszer veszettség (kötelező) és kombinált oltás ismétlése.

Macskák oltásai:

8-9 hetes korban: kombinált oltás (fertőző bélgyulladás, herpesvírus okozta légzőszervi megbetegedés, valamint calicivírus okozta nátha ellen), macskaleukózis elleni oltás
12 hetes korban: kombinált oltás, valamint macskaleukózis elleni oltás ismétlése
14 hetes korban: veszettség elleni oltás
16 hetes korban: FIP – fertőző hashártyagyulladás elleni oltás (opcionális)
20 hetes korban: FIP – fertőző hashártyagyulladás elleni oltás ismétlése (opcionális)
Évente ismétlendő: kombinált oltás, veszettség-, macskaleukózis- és FIP elleni oltás
A Panzió nem fogad:

fertőző beteget,
kennelköhögésből 1 hónapon belül gyógyult kutyát,
emberrel szemben agressziót mutató kutyát,
más kutyákkal szemben agresszív kutyát a házon belül, falkában.
A házban, falkában való elhelyezés feltétele, hogy a kutya legalább alapfokú szocializációval rendelkezzen, a kutyatársasághoz, illetve a benti léthez legalább kis mértékben szoktatva legyen.(nem rág, nem rombol, nem jelöl a lakásban, nem támad a társaira és emberre sem!)

A kutyának összességében véve jó általános állapotot, egészséges, ápolt külsőt kell mutatnia.

A szobatisztaság nem léte, nem kizáró ok, de jelezni szükséges!!!( Amennyiben a Gazdi nem jelzi és nem biztosít pelust a kutyának, annak költségeit a panzió felszámítja. Abban az esetben is, ha a kutya a hozott pelus ellenére, nem arra végzi a dolgát, illetve ha jelöl a lakásban!)

A Panzióba csak a 3. hónapot betöltött kutya hozható, aki rendelkezik veszettségi oltással. 1 éves kor alatt kiemelten ellenőrizzük a kölyökkori oltási program hiánytalan meglétét.

Amennyiben a Panzióba derül ki bármilyen kizáró ok, a Kedvenc azonnali elszállításra kerül (a Gazda költségére)

Nem fertőző betegség vagy műtét utáni rehabilitáció, gyógyulási időszak nem kizáró ok, de minden esetben külön egyeztetést igényel. Gyógyszer beadásáért a Panzió nem számít fel külön díjat.

85/2015 (XII.17) FM rendelet alá tartozó veszélyes állatfajnak minősülő állatot.

348/2006 (XII.23) Kormány rendelet alá tartozó védett állatfajnak minősülő állatot.

A Monty Állatpanzióban elhelyezésre kerülő állatokról Adatlapot készítünk, amely nyilvántartásunk is egyben.
A Monty Állatpanzió működése, napirendje, a kutyák ellátása, gondozása:
A kutyák, macskák átadás-átvétele előzetes telefonos, illetve írásos egyeztetés alapján történik. (6:30-9:00, illetve 17:00-18:00)

A kutya átvétele előtt a tulajdonosnak ki kell töltenie a Panzióztatási Szerződést.(Adatlap, melynek mellékletét képezi az oltási könyv!)

Az állat átvétele a kapuban történik, a Gazdák nem léphetnek a Panzió területére.

Az adatlapot minél pontosabban töltsék ki. A Kedvenc viselkedési és etetési szokásait részletezve. Szeretnénk, ha jól érezné magát nálunk, amíg a Gazdi távol van. A Panzióba való jövetelkor erre nincs lehetőség!!!

A Kedvenc panzióba való jövetelének, illetve távozásának időpontját pontosan tartsák be a Gazdik!

Amennyiben nem jelzik a késést, úgy várniuk kell, amíg a további időpontokra érkezők jönnek. (ha a késés meghaladja a 20 percet, akkor plusz díjat számítunk fel !!!)

A többi panziós kutyus nyugalmát ne zavarják azzal, hogy nem a megbeszélt időpontban érkeznek. (Jövetelkor úgy várjuk a Vendégeket, hogy a többi panziós el van zárva 5 perccel a megadott érkezés előtt, ha késnek ez az idő annyival nő. Gondoljon mindenki a saját kutyájára, ő se szeretné, ha órákig be lenne zárva a lakásba!!! ) Távozáskor szintén elzárjuk az összes ebet, csak a távozó marad az udvaron.

A Panzióztatási szerződés aláírásával a kutyatulajdonos elfogadja a Monty Állatpanzió Működési Szabályzatát és Általános Szerződési Feltételeit. A szolgáltatások csak és kizárólag az ÁSZF teljes egészének elfogadásával vehetők igénybe, az ÁSZF részleges elfogadása nem lehetséges. Az ÁSZF elfogadásával Megrendelő elfogadja az adatkezelésre vonatkozó rendelkezéseket.

A Panzióztatási Szerződés “mellékleteként” a tulajdonos átadja a kutya oltási könyvét a megőrzés időtartamára. Oltási könyv hiányában a kutyát nem tudjuk átvenni!

A kutyák nyilvántartására elsődlegesen a Panzióztatási Szerződések pontosan kitöltött példányai szolgálnak, melyek Excel táblázatban kerülnek összesítésre.

A Panzióztatási Szerződésekben és az ezek összefoglalására vezetett Excel nyilvántartásban szereplő adatok kizárólag a kutya megfelelő, minőségi ellátásához szükségesek, illetve a tulajdonossal való kapcsolattartást szolgálják a kutya megőrzésének ideje alatt. Ezeket az adatokat harmadik félnek nem adjuk ki.

A Kedvenc élelmezése, amennyiben a Gazda nem biztosít tápot, külön díj ellenében Gemon, Brit, Special Dog, Happy Dog márkájú, száraztápokkal történik a reggeli és/vagy esti órákban a kutya korának, egészségi állapotának, aktivitásának megfelelően.

A macskák élelmezése Gemon márkájú, száraztáppal történik.

Más típusú táplálékkal való ellátás (pl. főtt étel vagy BARF/PREY) lehetséges, azonban ezt minden esetben a gazdának kell biztosítania. (Az állatnak jobb, ha a megszokott tápot kapja)

Friss ivóvizet folyamatosan biztosítunk, az edényeket rendszeresen ellenőrizzük.

Az egyéni foglalkozások idejét, időtartamát a tulajdonosok egyedi kérései, a kutyafalka összetétele, egyes kutyák egészségügyi állapota, kora, feladatigénye, aktivitása, illetve az időjárási viszonyok befolyásolhatják. Például nyári kánikulában jellemzően délelőtt zajlanak le az egyéni foglalkozások a házban és/vagy a kertben, árnyékban, és kora este, hűvösebb időben kerül sor a sétára.

Az egyéni foglalkozások egyedi ajánlat alapján panziós/ napközis napi díjon felül értendők.

Higiénia

A macskák almait szükség esetén cseréljük, de minimum naponta egyszer.
A lakóházban elhelyezett fekhelyekben és ketrecekben lévő betétek, párnák, plédek cseréje és mosása a kutyalétszámtól és a kutyafalka tagjainak cserélődésétől függően heti 1-2 alkalommal történik. Bármilyen szennyeződés esetén (pl. vizelet) azonnal lecseréljük a párnát/plédet.
A felmosás, fertőtlenítés Domestossal, vagy Flóraszept-el, Dymosept-el, Hypo-val történik. A kutyák csak a padló teljes felszáradása után léphetnek rá újból. A fekhelyek, párnák, plédek, játékok mosása és fertőtlenítése 60C-on történik, illetve gőztechnológiával. A felsorolt vegyszereket külön helységben tároljuk.
Az állat tulajdonos kötelezettségei
A Gazdi minden tekintetben köteles betartani a Működési Szabályzat rá vonatkozó kikötéseit és az Átadás -Átvételi Adatlap/szerződés aláírásával elfogadja a Monty Állatpanzió Márton Tamás egyéni vállalkozó árait és Működési Szabályzatát A szolgáltatások csak és kizárólag az ÁSZF teljes egészének elfogadásával vehetők igénybe, az ÁSZF részleges elfogadása nem lehetséges. Az ÁSZF elfogadásával Megrendelő elfogadja az adatkezelésre vonatkozó rendelkezéseket.
A Gazdi kijelenti, hogy nagykorú magyar állampolgár és szerződéskötési képessége korlátozás alatt nem áll.
A Gazdi kijelenti, hogy a kutya tulajdonjogával rendelkezik.
A kisállatpanzióban, a „a kutyák és macskák elhelyezésének rendje, feltételei” meglétéről írásban nyilatkoznia kell. (Ezek közül, bármelyik feltétel nem teljesülése esetén vállalja, az esetlegesen felmerülő plusz költségek fedezését, illetve az állat azonnali elszállítását a panzióból!)
Megadni azoknak a személyeknek az elérhetőségét, akiknek az állatot kiadhatjuk. Amennyiben nem jelöl meg más személyt, úgy csak személyesen ő veheti át.
Az állat oltási könyvét érvényes veszettség elleni oltás igazolására leadja a panziónak, a panzióztatás időtartamára.
Vállalja az előre nem látható okokból fakadó állatorvosi kezelés díját, mint a panzióztatáson kívüli plusz költséget.
A Felvételi adatlapon rögzíti mindazon tudnivalókat, melyek az állat jobb tartását szolgálják.
Elfogadja, hogy a panzióban az állatok étkeztetése száraz táppal történik Gemon, Brit, Special Dog. Illetve konzerves készítmények. (külön díj ellenében)
Tudomásul veszi, hogy a helyfoglaláskor előlegként kell kifizetni a panzióztatás teljes összegének 50%-át, kiköltözéskor pedig a fennmaradó 50%-ot és szükség szerint, az esetleges plusz költségeket. Ez alól kivétel a „hosszú távú panzió”.
A hosszú távú Panzió díját minden hónap 28. napjáig előre egy összegben a következő hónapra kiegyenlíti a kisállat tulajdonos. Ha az állat az egy hónapos intervallum előtt kerül elszállításra az arra befizetett összeg nem jár vissza. Az aktuális árlista lép életbe, kiszámlázásra.
Az aktív napközi díja a napközibe leadás előtt fizetendő.
Elfogadja, hogy amennyiben a helyfoglalás lemondása a panziós időszak megkezdésétől számított – a panzió első napja előtt két héttel (14 naptári nap) való lemondás esetén a teljes ár 25%-át
– egy héttel előtte (7 naptári nap) történő lemondás esetén a teljes ár 50%-át számoljunk fel (úgy a befizetett 50% előleg nem kerül visszafizetésre!)
Az adatlapon minden esetben pontos dátumnak kell szerepelnie. Amennyiben ez a dátum nem előre látható, úgy lehetőség van a többszöri hosszabbításra (írásban).
Hozzájárul, hogy amennyiben az adatlapon feltüntetett, panzió igénybevétel utolsó napjának lejárata után 7 naptári nappal sem jelentkezik az állatért, úgy azt saját tulajdonunkként tekinthetjük.
A BTK. 244. § (1) Aki b) gerinces állatát vagy veszélyes állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Tudomásul veszi, hogy amennyiben a lejárati határidő után, de 3 napon belül jelentkezik az állatért, úgy az alapdíjon felül plusz 3000 Ft/ nap kerül felszámításra.
A tulajdonos nem támaszthat igényt olyan szolgáltatásra vagy a kutyával kapcsolatban elvárt fejlődésre, mely a Panzióztatási Szerződésben előzetesen nem került rögzítésre.
Hosszú távú panzió esetén lehetőség van a Gazdának látogatnia az állatot. Ebben az esetben előre egyeztetett időpontban a Gazdának kiadásra kerül az állat.
A Monty Állatpanzió kötelezettségei, vállalásai

A panzió az állatok átvételét és kiadását naponta 6:30-9:300 óra és 17:00-18:00 óra között végzi, egyeztetett időpontban. (Az ettől eltérő időpont csak külön egyeztetés alapján lehetséges)
A panzió vállalja az állatok 24 órás állandó felügyeletét
A kutyapanzió állatorvosi felügyelet alatt áll. Az állat-egészségügyi ellátást ZOO- VET Állatorvosi rendelő /1171 Budapest Péceli út 256./ biztosítja.
A panzió vállalja, hogy az állat étkezéseit, a tulajdonos igényei szerint végzi.(Etetések száma, ideje)
Vállalja, hogy a jó gazda gondosságával bánik a rá bízott állatokkal és mindenkor annak épségét és jó közérzetét tartja szem előtt.
Márton Tamás E.V kijelenti, hogy Magyarországon bejegyzett egyéni vállalkozó.
A Monty Állatpanzió kijelenti, hogy a szerződésben meghatározott szolgáltatás nyújtására megfelelő feltételekkel rendelkezik.

Állategészségügyi vonatkozások:

A kutyapanzió állatorvosi felügyelet alatt áll.
A Panzióban való elhelyezés szigorú feltételei biztosítják a Panzióba kerülő kutyák egészségének megőrzését.
Esetleges fertőző betegség fellépése esetén az adott kutya az állatorvosi ellátás után a többiektől elkülönítésre kerül. A betegség ideje alatt a szakszerű felügyeletről, az állatorvos által előírt kezelésről a Panzió gondoskodik.

Károkozásra vonatkozó rendelkezések:

A Monty Állatpanzió üzemeltetője szakmai tapasztalatából adódóan kötelezettséget vállal és különös figyelmet fordít arra, hogy a kutya ne kerüljön olyan szituációba, amellyel saját magát vagy másokat veszélyeztethet. Veszélyes helyzetek ettől függetlenül bekövetkezhetnek, ezek során a kutya reakcióiért a Panzió üzemeltetője nem vállal felelősséget.
A Gazdi kizárólagos felelősséget vállal a panzió-napközi ideje alatt a kutya által okozott károkért és sérülésekért. A Gazdi kifejezetten lemond a Monty Állatpanzió üzemeltetője elleni jogérvényesítés lehetőségéről a kutya által okozott, illetve elszenvedett károk (különösen sérülése vagy halála) tekintetében. Jelen joglemondás nem vonatkozik a Monty Állatpanzió üzemeltetőjének szándékos, vagy súlyosan gondatlan cselekményével felmerült károkra.
A Panzió üzemeltetője nem tartozik felelősséggel a napközi – panzió ideje alatt harmadik személy által nyújtott szolgáltatásokért (különösen pl. az állatorvosi műhibákért).

Amit a gazdinak nem kötelező, de érdemes elhozni a panzióba:
Az állat fekhelye, póráza, etető tálkája, kedvenc játéka. (Ezek hiányában bármelyiket tudjuk pótolni). A bennük keletkezett károkért a Panzió felelősséget nem vállal.

Egyéb rendelkezések:
A panzió vezetősége amennyiben állatorvosi beavatkozásra (műtét, eutanázia, stb.) kerül sor, értesíti a tulajdonost. Bármiféle döntésre csak a kutya tulajdonosa jogosult. Kivétel, ha életmentő beavatkozásról van szó! A Panzió minden tőle telhetőt köteles megtenni a kutya biztonsága és egészségének megőrzése érdekében. Váratlan helyzetek azonban előfordulhatnak. Alapesetben a Panzió köteles minden lehetőséget megragadni a kutya életének megóvására.
Ennek megfelelően a kutyatulajdonos elfogadja, hogy kizárólagos felelősséggel tartozik a felmerülő orvosi költségek megtérítésére vonatkozóan. A Panziót kifejezetten feljogosítja arra, hogy a kutya életének megóvása céljából távollétében helyette eljárjon és a kezelésre vonatkozó döntéseket meghozza.
A panzióba való elhelyezés előtt egy adatlapot kell kitölteni, amiben szerepelnie kell, az állat adatainak (a jobb beazonosítás miatt is), a tulajdonos adatainak elérhetőségeinek, választott élelmezési formának, befogadás és kibocsátás időpontjának! (Mellékletben)
Amennyiben tulajdonos a panzióztatás lejárta után viszi el az állatot további emelt napidíjat köteles megfizetni.
A nyitvatartási időn túl érkezett vagy távozott állatokat csak előre egyeztetett időpontban lehetséges kiadni. Az érkezést vagy távozást minimum 1 órával megelőzően köteles az állat tulajdonosa jelezni a panzió felé.
Extra esetekben (kora hajnal, 6 óra előtt, vagy késő este, 20 óra után) kiadott vagy bevett kutyák esetében a panzió külön díjat számol fel melynek összege 2.000,- azaz kétezer forint.
Minden megkezdett nap kiszámlázásra kerül, függetlenül az időponttól.
A Szolgáltató által nyújtott egyes szolgáltatásokat és azok árait a Szolgáltató mindenkori szolgáltatási- és árlistája tartalmazza.
A Gazdi elfogadja annak a tényét, hogy kutyája rendelkezhet ismert/nem ismert egészségügyi problémákkal, melyekből eredően bármikor előfordulhat baleset, sérülés, halál, melyért Szolgáltató felelősségét kifejezetten kizárja (pl. elhízott kutya térd keresztszalag szakadás, csípő diszplázia, stb.).
A Gazdi tudomásul veszi, amennyiben a Szolgáltató előtt eltitkol/nem ismertet betegségeket, amelyből adódóan baleset, haláleset következik be, Szolgáltató kizárja felelősségét ezen esetekben (pl. allergia, szívbetegség, stb).
A Gazdi elfogadja annak a tényét, hogy kutyája kisebb-nagyobb baleseteket szenvedhet el, ha egész nap a szabadban más kutyákkal játszik.
A Gazdi elfogadja annak a tényét, hogy kutyája esetlegesen összeverekedhet más kutyákkal, melyekből eredően bármikor előfordulhat baleset, sérülés, halál, melyért Szolgáltató felelősségét kifejezetten kizárja.
A Gazdi elfogadja annak a tényét, hogy kutyája a Panzióban töltött idő alatt bekoszolódhat.

Foglalkozásra történő bejelentkezés háromféle módon történik:

1, A tanfolyam rendszerű képzéseknél az adatlap kitöltése után visszaigazoló e-mailt küldünk, melyben feltüntetjük a foglaló összegét, melynek befizetése után válik véglegessé a jelentkezés.

2, Bérletrendszerű képzések: ahol lehetőség van 10 alkalmas bérlet kedvezményes megvásárlására, melynek lejárati ideje 3 hónap.

3, Alkalmankénti fizetés: ez a lehetőség a bérletrendszerű képzéseknél lehetséges, ahol a Gazdi nem kíván bérletet vásárolni.

– Iskolánk a foglalkozások létszámát tekintve limitáltak, ezért a 2, 3, módon történő foglalkozásokon előzetes bejelentkezés alapján tudsz részt venni.

– Ha az előzetes bejelentkezés ellenére nem tudsz részt venni a foglalkozáson, kérjük, hogy lemondásodat időben, legalább 48 órával a foglalkozás előtt jelezd azt az oktatónak, biztosítva ezzel másnak a lehetőséget, aki esetleg nem fért be a tréningre.

– Ellenkező esetben az időben le nem mondott edzés díját sajnos ki kell fizetned.

A Monty Kutyaiskola tanfolyamait, rendezvényeit mindenki saját felelősségére látogatja. Az esetleges balesetekért, személyi sérülésekért, károkért az iskola felelősséget nem vállal!

Az iskolán lévő Oktatók és az Iskolavezető utasításai megkérdőjelezhetetlenek, vitás kérdésben az iskolavezető szava dönt.

A “Házirend” szabályzat el nem olvasása nem mentesít a benne leírtak betartása alól!

Felszerelések, kellékek

– Minden foglalkozáson legyen nálad megfelelő mennyiségű jutalomfalat, puha, könnyen lenyelhetőnek kell lennie. Amennyiben nincs nálad, kimérve tudsz vásárolni a képzés előtt.

– Jutalomfalatnak javasoljuk, inkább közepes-nagyobb falatok használatát, amit a kutyus könnyen, gyorsan le tud nyelni, ill. ha le is esik, könnyen megtalálható. Figyeljetek, a falatokat ne szórjátok szét, jól záródó dobozban, jutifalat tartóban hozzátok, ne csörgő zacsiba!

A kutyát bezavarja a munkában a pályán elszórt jutalomfalat. Ami, leesik szedd össze.

Tilos más kutyáját etetni!

– A jutalomfalat mellett legyen nálad a kutya számára kedves játék is, ( Tilos az iskolában a kiképzési időben a labda használata! Jutalmazásra csak az Iskolavezető engedélyével lehetséges! Szünetekben is ez érvényes!

– Minden alkalommal legyen nálad nyakörv és póráz, hogy bármikor meg tudd kötni kutyádat.

Tilos az autókhoz a kutyával közel menni!

A parkolóból a kutyát az iskola területére 1,2-1,5 méteres pórázon lehet behozni(póráz nélkül, hosszúpórázzal tilos!)

– Egy törölköző, rongy, amire a kutya ráülhet.

– Hozz magaddal itatótálat a kutyád számára.

Érkezés:

A megadott kezdés előtt 5-10 perccel előbb érkezz. A kapuban várlak és a csoporttal együtt megyünk be az Iskola területére.

Parkolás:

– Az Iskola előtti területen a menetiránynak megfelelő jobb oldalon. Mindenki úgy parkoljon, hogy mások is elférjenek.

Kutyasétáltatás:

– Biztonsági okokból, illetve a foglalkozások zavartalansága érdekében az Iskola területén a kutyák csak pórázon sétáltathatók

– A kutyasétáltatásra általánosan javasolt terület az Iskola előtti terület. Mindenki a saját kutyájáért felelős!

Minden kutyavezető KÖTELES betartani a kutyasétáltatás biztonsági, etikai, higiéniai és állatvédelmi szabályait az Iskola területén és azon kívül is!

– A verseny- és edzőpályaként használt területen, a kutyád a dolgát nem végezheti. A különböző szagok elvonják a figyelmet és nem a tanórára koncentrálnának.

– Kutyád után az ürüléket minden esetben szedd össze, és a kihelyezett kukába dobd, ne mellé!

Higiénia, egyebek

– A szemetet mindig a kihelyezett kukákba dobd.

– Dohányozni a kutyaiskola teljes területén TILOS, kivéve a dohányzásra kijelölt helyeket. Kérjük, hogy a cigarettacsikkeket soha ne dobd el a földre, hanem az erre a célra kihelyezett gyűjtőbe dobd.

– Kan kutyák tartózkodjanak az akadályok, fák, bokrok lepisilésétől!

– A kutyával való durva bánásmód szigorúan TILOS! Akinél ezt tapasztaljuk, azonnali hatállyal kitiltásra kerül a klubból és minden rendezvényünkről.

– Tüzelő szukák nem vehetnek részt az oktatáson , mert elvonják a többi kutya figyelmét. A dominánsabb kutyák részt vehetnek foglalkozásainkon, ezzel kapcsolatban az oktatóval előzetesen egyeztetni szükséges. Ezen kutyák gazdái kutyájukra különösen gondosan figyeljenek! Kerüljék a konfliktusokat, mások zavarását.

– Minden gazdi köteles megtéríteni a kutyája által okozott károkat.

– A kutyaiskola területén vigyázzatok a fűre és a talajra (ásással, kaparással ne tegyen kárt benne a kutya). Az egyenetlen talaj a foglalkozások közben egyaránt balesetveszélyes lehet a kutya és a gazdi számára is.

– Foglalkozásainkon, rendezvényeinken kizárólag egészséges, és a kötelező oltásokkal rendelkező kutya vehet részt. A kennel köhögés elleni oltás erősen ajánlott!

– Az oltásokat bármikor ellenőrizhetjük, ezért kérjük, hogy az oltási könyv (vagy útlevél) MINDIG legyen nálad. Amennyiben nem tudja bemutatni, a foglalkozásokon nem vehet részt!

14 év alatti gyermek az iskola területén csak szülői felügyelettel tartózkodhat! A gyermek biztonságáért a szülő a felelős! 14-18 év közötti gyermekek írásos szülői engedéllyel tartózkodhatnak az Iskola területén!

– A gyermekek részére fenntartott mászókákat mindenki csak saját felelősségre használhatja. Vigyázzunk gyermekeinkre!

Ittas vagy bódult állapotban lévő személy nem tartózkodhat a Rendezvény területén.

A mobiltelefon használatát a tanfolyam ideje alatt kérjük mellőzni.

TILOS kikötött, kifektetett vagy helyben maradó kutyákhoz saját kutyát odaengedni!

Új kutyához saját kutyát odaengedni, pórázon odavezetni!

ADATLAP! Jelentkezési lap

Hogyan jutsz el hozzánk:

Budapest XVII. kerület határában, Rákoscsaba- Újtelep. Az M0, M31 es csomópont közelében található a Rákosliget- Nagytarcsa lehajtó közelében, ezért autóval rendkívül könnyen és gyorsan megtalálható. BKV- val is hasonló a helyzet, mert az ingatlantól 850 méterre áll meg a 176 E (ami az Örs vezér térről indul )Rákoscsaba- Újtelep, Tóalmás utca-i megállónál és a 198- as busz, gyalog 10 perc sétával.

Iskolavezető: Mártonné Dóra

Iskolavezető helyettes: Márton Tamás

ŐV. Tréner: Kovács Dániel

Az iskola időpontjainak változási jogát fenntartjuk!

A kutya betegsége esetén az iskolai foglalkozáson állatorvosi igazolás bemutatásával lehetséges újra részt venni!!

 1. A “Házirend” szabályzat el nem olvasása nem mentesít a benne leírtak betartása alól!
 2. Kizárólag egészséges és a kötelező oltásokkal rendelkező és igazoltan 3 hónapon belül féreghajtott kutya vehet részt. A kennel köhögés elleni oltás ajánlott.
 3. Minden Gazdinak be kell tartania az Oktató utasításait!
 4. Tilos az autókhoz a kutyával közel menni!
 5. A parkolóból a kutyát az iskola területére 1,2-1,5 méteres pórázon lehet behozni(póráz nélkül, hosszúpórázzal tilos!)
 6. Csak pórázon jöhetnek be a kutyák, miután minden Futiban tartózkodó kutyát megfogtak a Gazdik.
 7.  Tilos a Futiban a labda használata! CSAk az Oktató engedélyével lehetséges a labda használata.
 8. Tilos más kutyáját etetni!
 9. Kutyád után az ürüléket minden esetben szedd össze, és a kihelyezett kukába dobd, ne mellé!
 10. Dohányozni a kutyaiskola teljes területén TILOS, kivéve a dohányzásra kijelölt helyeket. Kérjük, hogy a cigarettacsikkeket soha ne dobd el a földre, hanem az erre a célra kihelyezett gyűjtőbe dobd.
 11. A kutyával való durva bánásmód szigorúan TILOS!
 12. A Futit mindenki saját felelősségére látogathatja. Az esetleges balesetekért, személyi sérülésekért, károkért az iskola nem vállal felelősséget.
 13. Mindenki a saját kutyájáért felelős.
 14. A résztvevők beleegyeznek, hogy a rendezvényeken készült fényképeken, ill. videókon esetleg szerepelhetnek.
 15. Tüzelő szukák nem vehetnek részt a Futin.
 16. A Gazdik tudomásul veszik, hogy az iskola területén előfordulhatnak olyan növények, melyek bizonyos szőrtípusokba beleragadhatnak.

Kedves Gazdik!

Született egy házirend, mivel már elég szép számban jöttök a Kutyáitokkal. A Futi és minden kutyás (több kutyás) foglalkozás szocializáció és falkaépítés is egyben. Különböző habitusú kutyák találkoznak itt (bárhol), így ezt is tartsátok szem előtt. A kutyáknak meg kell tanulni a többi kutyával a kommunikációt. Ez néha elsőre ijesztőnek tűnhet, de ezért is vagyunk itt. ( a “problémás” kutyákkal más kereteken belül foglalkozunk)
A Futik szombati, vagy vasárnapi napokon a tanfolyamok után vannak. Facebook eseményeknél jelezve van. Várunk Titeket!
(valamilyen formában jelezzétek a részvételeteket)

Szabályzat

A Monty Kutyaiskola és Kutyafuti szabályzata az irányadó!

Coursing edzések kiegészítése:

 1. A szabályzat el nem olvasása nem mentesít a benne leírtak betartása alól!
 2. Kizárólag egészséges és a kötelező oltásokkal rendelkező és igazoltan 2 hónapon belül féreghajtott kutya vehet részt (orvos által igazolva). A kennel köhögés elleni oltás ajánlott.
 3. Minden Gazdinak be kell tartania az Edző utasításait!
 4. Az iskola előtti területen lehet parkolni.
 5. Tilos az autókhoz a kutyával közel menni!
 6. A parkolóból a kutyát az iskola területére 1,2-1,5 méteres pórázon lehet behozni (póráz nélkül, hosszúpórázzal tilos!)
 1. A kiírt futam előtt érkezzetek 15 perccel. Kutyát átmozgatni, dolgát végezni az iskola előtti területen lehet.
 2. Aki első alkalommal érkezik és kért felkészítést, az az egyéni megbeszélt időpontban érkezzen.
 3. Minden kutyának kötelező felszerelés a szájkosár, KEZDŐK kaphatnak egyedi felmentést szájkosár használata alól.
 4. Aki először jön edzésre, hozzon magával két pórázt (eresztés, elkapás).
 5. Tilos a pályán futamban fém, lánc, fojtó, szögesfojtó nyakörvek használata. Javasoljuk a hám használatát, vagy kényelmes, széles bőr vagy textil nyakörvekét.
 6. A pályán csak a futamban résztvevők tartózkodhatnak.
 7. A versenypálya ki-,bejáratánál ne tartózkodjon senki a balesetek elkerülése végett.
 8. A felkészülő versenyző a kijelölt felkészülési részen tartózkodjon, hogy ne zavarjuk a másik kutyáját.
 9. Praktikus hozni boxot a kutyáknak, hogy tudjanak pihenni, illetve, hogy a gazdik is tudjanak kutya nélkül is mozogni.
 1. Kutyád után az ürüléket minden esetben szedd össze, és a kihelyezett kukába dobd, ne mellé!
 2. Dohányozni a kutyaiskola teljes területén TILOS, kivéve a dohányzásra kijelölt helyeket. Kérjük, hogy a cigarettacsikkeket soha ne dobd el a földre, hanem az erre a célra kihelyezett gyűjtőbe dobd.
 3. A kutyával való durva bánásmód szigorúan TILOS!
 4. Az Edzéseket mindenki saját felelősségére látogathatja, mind versenyző, mind néző. Az esetleges balesetekért, személyi sérülésekért, károkért az iskola nem vállal felelősséget.
 1. Mindenki a saját kutyájáért felelős. kutyája által okozott kárért, a maga vagy kutyája által elszenvedett balesetért! A rendezők és a helyszín bármilyen kártérítési vagy egyéb felelőssége kizárva!
 2. A Monty Kutyaiskola nem vállal felelősséget esetleges sérülésekért, egészségkárosodás bekövetkezéséért. A tulajdonos felel a kutya egészségügyi állapotáért, az ahhoz megfelelő mértékű fizikai terhelésért. A Monty Kutyaiskola javasolja állatorvosi vélemény kikérését a sport űzéséhez.
 3. A rendezvény ideje alatt a Monty Kutyaiskola teljes területén kötelező a póráz használata. Kutyáját nem pórázon vezető résztvevő az aznapi rendezvényről kitiltható, ez esetben részvételi díjat nem térítünk vissza. Szintén kitiltást vonhat maga után a szemetelés, vagy egyéb olyan magatartás, ami a rendezvényen résztvevők (emberek és kutyák) biztonságát veszélyezteti, megbotránkozást okoz vagy a szervező rossz hírét keltheti.
 4. A résztvevők beleegyeznek, hogy a rendezvényeken készült fényképeken, ill. videókon esetleg szerepelhetnek.
 1. Tüzelő szukák nem vehetnek részt az Edzéseken.
 2. A Gazdik tudomásul veszik, hogy az iskola területén előfordulhatnak olyan növények, melyek bizonyos szőrtípusokba beleragadhatnak.
 1. A megadott adatokat a Monty Kutyaiskola kizárólag a kapcsolattartásra és a számlázásra használja fel, harmadik félnek nem adja ki. A számlázási adatok csak a törvényben előírt könyvelési nyilvántartásban szerepelnek, azokat más célra nem használjuk fel. Az “Elfogadom” gomb bejelölésével a jelentkező hozzájárulását adja fenti adatainak itt leírt nyilvántartásához. (Ezt a hozzájárulást bármikor visszavonható e-mailben.)
 2. A lemondási határidőn túl nevezési díjat nem fizetünk vissza és nem viszünk át más rendezvényre semmilyen indokkal!!!